Partnerartiklar för dig som söker lediga kontor


Moderna kontor i Krokslätts Fabriker
Moderna kontor i Krokslätts Fabriker

På historisk mark med anrika byggnader erbjuder Krokslätts Fabriker toppmoderna kontor och lokaler i Göteborgs mest populära läge.

Läs mer

Stockholm


Stockholm är Sveriges och Nordens största tätort med över 2,3 miljoner invånare. Några av de stora fastighetsägarna i huvudstaden är, förutom Stockholms kommun, Vasakronan, Kungsleden och Fabege.

För den som vill vara i hetluften vad gäller ekonomi, mode, design, entreprenörskap, företagande och innovation, är Stockholm alltid rätt plats. Arkitekturen är blandad och präglad av både då och nu - här finns Riddarholmskyrkan, Slottet, Gamla stan och Operan som alla vittnar om dåtid, tillsammans med moderna ikonbyggnader som Globen, Stockholm Waterfront Congress Centre och Mall of Scandinavia.

När det gäller lediga lokaler i Stockholm finns här något för alla – vare sig du vill etablera kontor, logistik/lager eller handel finns det något för dig. En kontorsetablering här innebär ett läge med goda kommunikationer och närhet till Norge, Danmark, Finland och resten av Europa.

Både svenska och internationella bygg- och fastighetsaktörer ser positivt på investeringsläget i Stockholm. Staden växer just nu så det knakar, i city bubblar det av liv och stadsdelar som Kista, Solna, Bromma och Sundbyberg utvecklas för fullt med ett ständigt tillskott av nya kontor (länkad till kontor Stockholm på ln.se) och möjligheter för företag som vill växa. Här finns kluster som gör att du som företagare kan hitta likasinnade och utveckla din verksamhet i samarbete med andra.

För dig som letar kontor i Stockholm drivs flera stora projekt just nu, som på flera håll kommer att innebära ett tillskott av moderna kontorslokaler till storstaden. Bland annat utvecklas Sergelhuset, Kista Terrass, Strand i Solna, Norra Station och Värtahamnen.

I Stockholm finns en stor mängd IT-företag, och stora bolag som har placerat sina kontor här är Ericsson, Nokia, Telia och IBM. Även inom finansbranschen är Stockholm en populär etablering. Alla de största bankerna (Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB) har sina huvudkontor i staden. Sveriges ledande försäkringsbolag, Folksam, Skandia och Trygg Hansa, har också valt att ha sitt huvudsäte i lokaler här i staden. På evenemangssidan stoltserar Stockholm med bland annat Globen, Friends Arena och Tele2 Arena. När det gäller handel har Stockholm ett stort shoppingutbud som hela tiden växer.

Göteborg


Mer än en miljon människor befolkar Sveriges näst största stad; Göteborg. Staden är omgiven av vatten, och överallt syns närheten till havet.

Göteborg anlades 1621 av Gustav II Adolf. I Göteborg pågår en gigantisk stadsförnyelse. En hel del av satsningarna kommer att innebära nya lediga kontor i Göteborg och etableringsmöjligheter i flera delar av staden. Stadsförnyelsen pågår i områden som Lindholmen, Frihamnen, Centralenområdet och Backaplan som ska växa med verksamheter som kontor och handel, tillsammans med bostäder och arbetsplatser. Jernhusen uppför just nu Region City i centrala Göteborg, Serneke skapar Karlastaden med Karlatornet och Elof Hansson ska tillsammans med Alecta sätta Global Business Gate på kartan. Alla projekt kommer att innebära ett välbehövligt tillskott av lediga lokaler som den växande staden är i behov av.

Andra områden i nära anslutning till Göteborg som utvecklas för fullt är Högsbo, Sisjön, Mölndal, Borås och Kungsbacka. En utveckling som fortsätter att bidra till att Göteborg och Västra Götalandsregionen har en stark position i Sverige och i Norden.

En mängd stora teknik- och industriföretag som exempelvis Volvo, SKF och Esab har sitt ursprung och sitt huvudkontor i Göteborg. Även nyetableringar inom grenen väljer att placera sina kontor här, bland annat tack vare närheten till bra kommunikationer. Också inom medicin finns flera företag som har valt Göteborg som etableringsort för sina kontor.

I Göteborg finns Nordens största hamn. Framgångarna för göteborgarnas affärsverksamhet förr såväl som nu syns i arkitekturen. Feskekôrka, Göteborgs Centralstation, Oscar Fredriks Kyrka, Skansen Kronan och Masthuggskyrkan är några minnen från förr. Göteborgsoperan, Skanskaskrapan och det stora pariserhjulet vittnar om att staden har mycket att komma med än i dag. Och mer är alltså på gång.

Den största fastighetsägaren i staden är Göteborgs kommun. Andra stora fastighetsbolag i Göteborg är Wallenstam, Balder, Platzer Fastigheter och Stena Fastigheter. I centrala Göteborg finns både köpcentrum, i form av Nordstan, och ett flertal handelsstråk. Dessutom finns goda logistiklägen på flera sidor av staden, och som lokalsökande kan du enkelt hitta lediga lokaler i Göteborg som passar just dig och dina önskemål.

Malmö


Skånes ”huvudstad” Malmö, som också är Sveriges tredje största stad, är en stad i ständig förändring. I tätorten bor närmare 350 000 invånare – och fler ska det bli.

Många steg har tagits från den industristad Malmö en gång har varit. I dag har Malmö satsat på att bli en modern stad, samtidigt som man har bevarat det bästa från förr. Från att ha varit mer av en industristad är nu starka sektorer bland annat detalj- och partihandel, logistik tillsammans med bygg- och fastighetsmarknad. Malmö ses också som kunskapsintensiv och många företag inom exempelvis IT, medicin och teknik har valt att lägga sina kontor i Malmö och övriga verksamheter i lokaler i staden.

Kända byggnader inom kontor, bostäder och evenemang är bland annat Turning Torso, Point Hyllie och Malmö Live, som alla har en utstickande arkitektur. Bland de mer traditionella byggnadsverken finns bland annat Flensburgska huset och Malmöhus. Handelsjätten Emporia har också hjälpt till att sätta Hyllie på kartan.

På listan över de tio största fastighetsägarna i Malmö hittar man Wihlborgs, Stena Fastigheter, HSB och Kungsleden. Söker du lokal i Malmö kan du smidigt hitta lediga lokaler i Malmö som passar just dina behov.

Närheten till Öresundsbron och Europa påverkar Malmö starkt och möjliggör kommunikationer utan gränser. Det ger staden en unik position i landet.

När det gäller nybyggnationer pågår sedan ett antal år enorma projekt i såväl Hyllie som Västra Hamnen som kommer innebära ett stort antal nya kontor och lokaler i Malmö.

Några av våra partners


Mer på Lokalnytt



Hittade du inte rätt lokal?
Skapa en gratis lokalsökning som skickas ut till
hundratals fastighetsägare och uthyrare.

Skapa lokalsökning